Wat is online marketing? En wat doet een online marketingbureau?

Wanneer je bedrijf goed toegankelijk en vindbaar wilt maken kom je al gauw terecht bij online marketing. Maar wat is online marketing eigenlijk en wat kan je er als persoon en bedrijf mee bereiken? En wat doet een online marketing bureau?

Wij zijn fan van een vrij unieke manier van online marketing. We vinden dat de wereld van online marketing wel een boost kan gebruiken wat betreft betrouwbaarheid en doelgerichte resultaten. No-nonsense marketing noemen wij dat. Dat betekent minder lullen en meer daadkracht. Resultaat is wat telt, dat is de kracht van online marketing!

Wat is online marketing?

Er wordt veel over gepraat, maar wat is online marketing nou eigenlijk? Online marketing wordt ook wel internet marketing genoemd en is een geweldige methode om je bedrijf, product en dienst te promoten via het internet.

Het doel van online marketing is om een knallende boodschap over te brengen om zo klanten te werven of meer bezoekers te trekken naar je website. Bij online marketing voert de klant dus online acties uit. Bijvoorbeeld contact opnemen, een formulier invullen of iets kopen.

Het voordeel van online marketing is dat heel goed meetbaar is wat een bezoeker doet. Waardoor je precies weet wat werkt en waar dus meer of minder budget naartoe moet.

Wanneer je kiest voor online marketing wil je natuurlijk dat deze perfect aansluit op het bereiken van jouw doelen. Daarom is het belangrijk om van te voren goed te bedenken wie en wat je wilt bereiken.

Wat doet een online marketing bureau?

Er bestaan veel verschillende soorten online marketing. Het is een erg brede en diverse tak in de marketingwereld. Voorbeelden van online marketing zijn content marketing, social media marketing, email marketing en zoekmachine optimalisatie. Een goed online marketing bureau helpt je door deze wirwar van mogelijkheden en adviseert je wat het beste werkt voor jouw bedrijf. Hieronder zullen we een aantal onderwerpen toelichten:

  • Content marketing

Om de online marketing van je bedrijf een boost te kunnen geven is goede content nodig. Content marketing bestaat veelal uit tekst in combinatie met eventueel afbeeldingen en video’s welke is afgestemd op het doel en de doelgroep.

  • Social media marketing

Met social media kun je op een redelijk makkelijke manier in contact komen met jouw doelgroep. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld Facebook, LinkedIn, Instagram en Twitter. Social media marketing verhoogd naamsbekendheid en vindbaarheid en zorgt bovendien voor interactie.

  • Email marketing

Bij email marketing wordt de mail gebruikt om berichten met de doelgroep te delen. Dit kunnen bestaande klanten of bezoekers zijn, maar ook potentiële.

  • Online reclame (digital advertising)

Door bijvoorbeeld in de Google zoekresultaten te adverteren kun je online reclame maken. Je kunt ook aan digital advertising doen via andere websites en via social media.

  • Affiliate marketing

Door van affiliate marketing gebruik te maken kan je je jouw product of dienst aan de man brengen door deze te laten promoten door anderen. De persoon of het bedrijf wordt dan beloond wanneer er mensen jouw website bezoeken of wanneer klanten jouw product of dienst afnemen.

  • Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie wordt ook wel kortweg SEO genoemd. SEO staat voor Search Engine Optimalisation. Deze manier van online marketing zorgt ervoor dat je website goed vindbaar wordt in Google en andere zoekmachines. Dit gebeurt o.a. door relevante zoekwoorden en termen te gebruiken waar potentiële klanten en bezoekers op zoeken.

Online marketing bureau nodig?

Aanpoters is een jong marketingbureau dat het nét iets anders doet dan andere marketingbureaus. De naam zegt het al, zij houden van aanpoten en komen met resultaten zonder gedoe en ellenlange strategiesessies. 

Aanpoters staat dan ook voor een no-nonsens mentaliteit en dat zie je terug in hun manier van werken! Ze zien in de online marketingwereld veel gebakken lucht en om deze reden hebben zij Aanpoters opgericht.

Zodat we de wereld kunnen voorzien van doelgerichte en fatsoenlijke marketing . Zij zijn in te zetten voor een groot scala aan marketing. Van artistieke websites tot aan knallende marketingcampagnes. Niets is ons te gek en zij doen de naam graag eer aan.

Online marketing bureau voor heel Nederland

Aanpoters helpen bedrijven met het opzetten van sterke online marketing vanuit de stad Nijmegen. Maar dat betekent natuurlijk niet dat zij alleen werkzaam zijn in Nijmegen. De opdrachtgevers zijn verspreid over heel Nederland.

Van hen kan je verwachten dat ze verder kijken dan alleen de online marketing. Voordat ze een marketingcampagne opzetten bekijken ze bijvoorbeeld eerst de website. Ze checken hoe de site functioneert en zetten het merk neer op basis van jouw wensen en doelen.

Hierbij kun je denken aan branding, huisstijl, fotografie, SEO teksten en nog veel meer. Dit overkoepelend denken is in onze ogen een belangrijk onderdeel van de hele online marketingmix! Want alles heeft effect op elkaar.

Geïnteresseerd en benieuwd naar de diensten van Aanpoters? Ben je toe aan online marketing die werkt? Neem dan contact op met Aanpoters via info@aanpoters.nl.

Wij raden hen aan omdat je bij hen nergens aan vast zit en alle gesprekken helemaal vrijblijvend zijn. Zij zijn erg benieuwd naar jouw ideeën en visie voor jouw bedrijf en website. En bekijken dan ook eerst of ze je kunnen helpen jouw doelen te bereiken, zonder dat meteen te beloven.

De klanten van Aanpoters blijven niet vanwege een contract waar zij aan vastzitten. Nee, de klanten blijven vanwege de goede resultaten. Bekijk maar eens wat dit online marketingbureau al heeft gedaan en ontdek hoe ze succesvolle online marketing toepassen voor uiteenlopende bedrijven. 

Plaats een reactie